Er zijn zeker wat sport oefeningen die je in je trainingsschema zou kunnen opnemen om sneller calorieën te verbranden. Je moet zeker niet vergeten om te beginnen met een warming up. Door te beginnen met een warming up is je lichaam opgewarmd en voorkom je later spierpijn te krijgen of blessures op te lopen. Als warming up zou je kunnen hardlopen, joggen, wandelen of fietsen. Dit zijn simpele dingen die je bijna elke dag wel doet in het dagelijks leven. Probeer dit wel ongeveer een half uur te doen per dag, zo verbrandt je al wat calorieën. Hier onder heb ik wel wat sport oefeningen voor je op een rijtje staan.

Flutter kicks

Hierbij lig je helemaal plat op je rug, doe dan je benen omhoog (niet te hoog) en til ze om en om hoog op, let hierbij op dat je de grond niet aanraakt met je benen. Probeer dit een half minuut of langer vol te houden. Je kan even een pauze nemen van 10 seconden en het weer opnieuw doen.

 

Fietsen

Hierbij lig je ook weer eerst helemaal plat op je rug. Til daarna je hoofd een beetje op met je armen (niet te hoog) en ga daarna liggend fietsen met je benen. Dus je fietst eigenlijk op een onzichtbare fiets als je het zo bekijkt. Probeer dit ook ongeveer een halve minuut of langer vol te houden en neem daarna weer een pauze van 10 seconden. Dit is wel intensiever voor je buik spieren dan normaal fietsen op een fiets.

 

Ab chrunches

Hierbij lig je plat op je rug en buig je benen. Til daarna elke keer je hoofd omhoog (met je handen achter je rug) en ga elke keer omhoog en omlaag met je hoofd zonder de grond aan te raken. Probeer dit net als de andere oefeningen een halve minuut of langer vol te houden. Je kan een pauze nemen van 10 seconden en opnieuw beginnen met deze oefening of je gaat door naar een andere oefening.

 

Hip lift

Lig hierbij eerst plat op je rug, buig daarna je benen en til elke keer je onderrug en billen op. Je hoeft alleen heel simpel op en neer te gaan met je onderrug en billen, maar je moet er wel op letten dat je de grond net niet aanraakt. Probeer dit ook een halve minuut of langer vol te houden en neem even een pauze van 10 seconden.

 

Squad

Hierbij buig jij je benen en zak je rustig naar beneden. Hou hierbij rekening dat je tijdens het zakken je knieën niet over je tenen gaan en buig je onderrug ook een stuk mee. Probeer deze oefening ongeveer 20 keer langzaam te doen en neem daarna een pauze van 10 seconden.

 

Buikvet kwijtraken

Iedereen heeft buikvet, maar als dit te veel wordt, dan zul je waarschijnlijk ook een hoge body mass index hebben. Weet je niet wat jouw bmi is, dan kun je hier eenvoudig jouw bmi berekenen. Dit zijn de oefeningen die je zou kunnen toevoegen tijdens het sporten om nog sneller buik vet kwijt te raken. Het is voor al belangrijk om veel water te drinken tijdens het sporten, want tijdens het sporten zweet je en dan raak je veel vocht kwijt. En als je niet voldoende water drinkt kan je lichaam uitdrogen en dan kan je ernstig ziek worden, dat moet je natuurlijk niet hebben, Het is überhaupt belangrijk om voldoende water te drinken, maar hou hier zeker extra rekening mee tijdens het sporten. Vergeet uiteindelijk niet om het sporten en gezond eten leuk te houden voor jezelf.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *