Fitness borstspieren, de borstspieren trainen kun je doen door middel van verschillende borst oefeningen. Het bankdrukken zowel op een plat of schuin bankje is hier wellicht de bekendste oefening maar er zijn nog meer oefeningen die men kan doen met behulp van dumbbells, barbells, kabels en het eigen lichaamsgewicht. De fitness borstspieren oefeningen die je kunt doen met het eigen lichaamsgewicht zijn voornamelijk push up oefeningen, zoals het opdrukken.

Bankdrukken
Het bankdrukken is misschien wel de bekendste oefeningen uit het bodybuilding. bankdrukken, in het engels “Bench pressing” of “Benching”, is een oefening waarbij een bepaalde weerstand, een gewicht, moet worden overwonnen, liggende op een speciale bank. Dit is de basis oefening om je borst te trainen. Met deze oefening belast je het middelste gedeelte van de borst spier (de Musculus Pectoralis) en tevens de triceps, de voorkant schouders en de rug. Dus houdt daar goed rekening mee.

De fitness borstspieren kunnen we verdelen in de pectoralis major, ook wel de grote borstspier genoemd en de kleinere, daaronder liggende pectoralis minor. De pectoralis major verbindt steutelbeen aan bovenkant borst en borstbeen midden en onderkant borst met de bovenarm. De verschillende functies bestaan onder andere uit stabilisatie van het schoudergewricht ,endorotatie dus het naar binnendraaien van de schouders, adductie, het naar het lichaam toe brengen, en anteflexie, het naar voren brengen, van de armen en protractie, naar voren trekken, van de schouders. De pectoralis minor verbindt de 3e t/m de 5e rib met het zogenaamde ravenbekuitsteeksel op het schouderblad. De functie is dan ook het naar beneden trekken, detractie of draaien van de schouder. Denk aan het dunken van een basketbal. De armen worden vanuit opwaarts gestrekte positie naar beneden gebracht door de schouder naar voren beneden te laten draaien. Bekende oefeningen voor de borstspieren zijn: bankdrukken, peck deck, flyes met cables of dumbbells en opdrukken of push ups.

Opdrukken
Push ups, of ook wel opdrukken, is een van de oudste en bekendste oefeningen om kracht en spieren op te bouwen. Het enige dat je nodig hebt om push ups te kunnen doen is je eigen lichaamsgewicht. Dit maakt het ideaal om thuis uit te voeren of onderweg, maar vaak zijn de push ups ook onderdeel van een fitness schema, omdat het een groot deel van het bovenlichaam aanspreekt. Met de pu

 

Fitness borst

V 10-100