Informatie fitness
Het uitgangspunt van fitness is het lichaam in een betere staat brengen, wat dus qua spiermassa, vetmassa of uithoudingsvermogen kan zijn. Dit wordt gedaan door het lichaam te prikkelen en uit te dagen waardoor de belastbaarheid toeneemt.

Voor de één bestaat fitness uit een uur op een loopband staan terwijl een andere alleen met gewichten traint. Ideaal is echter om aan beiden te werken.

Doel van fitness
Fitnesstraining kan voor vele doeleinden gebruikt worden:

  • training ter ondersteuning van de gezondheid en algemene fitheid;
  • training gericht op vetverbranding en afvallen (Indoor cycling, aerobics, cardiofitness etc.);
  • training gericht op spiergroei (hypertrofie, bodybuilding) of toename van spierkracht.

Circuit Training is een training in groepsverband waarbij op verschillende fitnesstoestellen getraind wordt en waarbij op tijd gerouleerd wordt van toestel. De Circuit Training begint met een korte warming-up van  circa 10 minuten waarbij de spieren opgewarmd worden en de hartslag verhoogd. Daarna start het circuit met behulp van de fitnesstoestellen. Het circuit wordt afgewisseld met eenvoudige, praktische oefeningen waarbij kleine fitnessmaterialen gebruikt worden zoals dumbels maar ook matjes, beat belly, elastieken en bosu ballen.In de les wordt ook aandacht geschonken aan de buikspieren. Als afsluiting volgt de cooling down. Ook hier wijzigt elke twee weken de samenstelling van de training.

informatie-fitness

V10 – 100