Ik heb de discussie met iemand is fitness een sport, maar hij wil mij geen gelijk geven, ondanks verschillende internetbronnen die mij gelijk geven. Heeft iemand hier een duidelijk antwoord op?

Wikipedia: Een sport kan omschreven worden als een fysieke krachtmeting (bijvoorbeeld zwemmen), fysiek spel (bijvoorbeeld voetbal) of denkspel (bijvoorbeeld schaken) dat op reglementaire wijze in competitieverband of recreatief gespeeld kan worden.
encyclo.nl: lichamelijke activiteit voor je plezier of als beroep Voorbeelden: Zwemmen, voetballen, schaatsen en wielrennen zijn verschillende sporten.

Fitness is zeer zeker een sport en ik weet wel zeker dat je deze discussie hierover gaat winnen, want je spant je in zekere zin zo erg in dat je gaat zweten, en dan nog de vraag waarom zou het geen sport zijn ? fitness behoort tot sporten kijk maar naar bijvoorbeeld gewichtheffen wat op tv komt behoort volgens mij ook tot fitness 😉

Word je er moe van, Ja
Krijg je conditie, Ja
Levert het een verbetering op, Ja

De middeleeuwen
In de middeleeuwen kwam het trainen van het lichaam steeds minder voor, mede doordat andere sporten populair werden. Denk hierbij aan paardensport en andere veldsporten.

Moderne gymnastiek
Eind 18e eeuw en begin 19e eeuw ontwikkelden twee pioniers genaamd Johann Friedrich GutsMuths en Friedrich Ludwig Jahn een methode met oefeningen op apparaten. Eigenlijk ligt hier de oorsprong van ‘’moderne gymnastiek’’. Rond 1819 zei de medische student Archibald Maclaren dat het regelmatig trainen en fitnessen veel voordelen had. Hij heeft in zijn leven veel gedocumenteerd over de resultaten van trainingen.

The new gymnastics
Dioclesian Lewis introduceerde “The new gymnastics” in 1865. Hij wilde eigenlijk de hele fysieke educatie veranderen, hierbij denkend aan behoud van gezondheid. Hij richtte het ‘Instituut voor Fysieke Educatie’ op in Boston, waar nieuwe docenten voor lichamelijke opvoeding werden opgeleid.

is fitness een sport

V10 – 100